RSS

Sunday, July 11, 2010

Latihan Industri-semester akhir

Assalamualaikum....ada sesiapa di rumah....Ya ALLAH..rumah ni kosong...sepertinya sudah lama ditinggalkan orang.....acchhhooooommmm!!!!! Alhamdulillah....banyaknya habuk dan sawang...baik saya bersihkan dulu rumah ni (blog ni)....=)....

Lama sungguh saya tak post entri baru kan..rindunya dengan kawan2 semua...Apa khabar kalian semua? harap kalian semua sihat dan semoga sentiasa berada di bawah lembayung ALLAH S.W.T....

Maklumla dah semester akhir...sibuk pula dengan latihan industri....ermmmm.tak sangka dah hampir sebulan lebih saya bekerja di Jabatan Taman Laut Malaysia..lokasinya di Putrajaya....bagi saya..tempat ni tak best sgt...kalau nak di bandingkan dengan FRIM,kepong....Kat JTLM ni takde lab...so tak merasa la saya kerje lab...rasa rindu pula dengan kerja -kerja lab...huhuhu...

Tapi kan..ada hikmah nya juga...saya dapat merasa pergi kerje luar...2 minggu lepas saya outstation ke Pulau Payar, Kedah....sangat best walaupun saya muntah akibat mabuk laut...Tapi bagi saya ni la pengalaman yang tak kan dapat kalau kerja di lab.....permandangan dekat Pulau pun sgt cantik...dapat belajar tentang terumbu karang...kalau nak di ikutkan..kerja saya ni dah jauh terpesong dengan majoring yang saya ambil semasa di UNISEL....kawan2 semua macam pelik...diorg siap tanya lagi "kenapa kau apply kat TAMAN LAUT tu..bukan ke kau majoring PLANT...."...saya jawab dengan semyuman dan "biar la....lagi banyak bidang yang khadijah boleh ceburi nanti"....kan..kan..kan...

ok lah....saya rasa kena berhenti di sini dulu...nak solat n nak kena siap barang n baju untuk g kerja esok...selamat malam...jumpa lagi di lain entri.....