RSS

Tuesday, March 30, 2010

Thesis oh thesis...

Salam....lamanya sy tak update blog kan? bersawang dan berhabuk dah blog ni....jap ek..sy nak sapu n bersihkan sawang dulu...hehe...ishkkkk..tepi laa..mcm mn sy nak menyapu....maaf sangat2 sbb lama tak berblog...maklum la pelajar sem akihr...tau je la..bz dengan thesis la, lab report la, presantation , assignment la...dan macam2 lagi la...kira macam org dah berkerjaya pula....mana tak nya..kuar rumah pukul 7.30 pagi...balik kdang2 lewat petang..kalau jalan jam lambat la sampai rumah...huhuhu....penat sgt...

eh...ke lain pula perginya...nak ceritanya pasal thesis sy...dekat sebulan nak sudah kan thesis nie....macam2 masalah timbul..tapi takpe...sy selalu ckp pada diri supaya banyak kan bersabar...kan..kan..kan....sabar tu kn separuh daripada iman....ermmm...tapi kadang2 rasa geram juga dengan supervisor...dia suka bgatau last2 minute apa yang dia nak kami masukkan dalam thesis kami...tension sangat tau.....

Hari ni kami semua di arah untuk hantar complete thesis dekat examiner...tapi nama examiner pun tak keluarkan...ntah pape kan...ishkkkkk...ishkkkk....(sambil geleng kepala)....sy yang tek berapa sihat, tambah pula dengan kaki kanan terseliuh....ku kuatkn juga diri untuk drive pergi ke kampus untuk selesaikan semua kerja berkaitan thesis...sy keluar rumah pukul 3.10 minit...drive ke kedai gambar berhampiaran rumah...dekat situ ada buat printing juga...so sy ditemani adik masuk ke kedai n sy ckp sy nak print....ingtkan murah la....skali dia ckp print color RM 3...n hitam putih RM 0.50 sekeping.....sy terus pandang adik smbil cakap..."mahalnya!!!!".....sy kira2 semua sekali dekat RM 53,50....sy terus buka dompet...cuma ada not RM50 je....aduh..macam mana nie..I just have RM 50..tak cukup nie....ermmmm...apa lagi sy terus cancel yang page tambahan tu....so sy cuma bayar RM37.....mahal nya Ya ALLAH....taubat tak print kat situ dah....masa kat kedai tu...sy tengok jam dah pukul 3.45....sy bgtau adik..."nab pas ni kite terus la ke unisel..kak cik buat bind tape kat unisel je la"...sy betul2 kejar masa..kononnya kena hantar sebelum pukul 5 ptg....

Tadi sy dapat call dari ain (kawan sy), dia ckp,,"katy, td kan kita tanya puan ainil...dia ckp boleh hantar esok..tapi sebelum pukul 8.30 pgi....n nak tau tak puan roshani ckp apa pula?...kenapa kamu tak buat graph correlation n "....(apa ntah) tak ingt pula apa ain ckp tdi...sy mengeluh panjang bila dengar ain mengomel pasal keendak puan...owh..puann..kenapa suka bagitau kami last2 minute macam nie..."ain macm mana ea, khadijah dah hantar tadi ?...teruk la markah khadijah untuk thesis..."...huhuhu..takutnya kena hentam time viva nanti...owh tidakkk....thesis kenapa la kamu muncul dalam hidup ku....betul2 menguji kesabaran diri ini....(T_T)


I'm frustrated with my thesis...sedih sangat....


2 comments:

Bro... said...

hehehhe...wah..pandai bercerita....bagsu2....biase la 2..keje sem akhir memang bnyak.so sabar je la ek..kesabaran membawa kejayaan....

Khadijah Azhari said...

heheh..bakat terpendam nie..dah cukup sabar...dh mcm nak meletup dah nie...geram sangat....huhuu...mekasih awk...comment blog sy....