RSS

Monday, May 18, 2009

Demam

Salam..
Hampir seminggu lebih saya tak update blog..Jangankan nak update, jenguk ke blog pun tidak.. Alhamdulillah saya masih lagi bernafas hari ini..semoga Allah panjangkan umur saya..akhir-akhir ni pun kesihatan saya tidak begitu baik.. minggu lepas saya mula sakit tekak dengan selsema..ingatkan sakit tekak biasa je...bangun pagi je..saya demam.tapi tak de la panas sangat..ayah suruh makan ubat...mak pun mula la suruh telan supplement..hukhuk...aduh!!..tak suka betul telan2 pil ni..nak sihat punya pasal...telan la juga...demam saya berlarutan sampai hari kedua..sakit tekak n selsema pun makin teruk..suara pun dah tak nak keluar..errmmm..risau juga demam berlarutan ni...lagi2, virus influenza A(H1N1) sedang merebak..dengar cerita, di M'sia pun sudah ada satu kes..Bahaya ni...(*_*)
Semalam pun masih ada tempreture lagi..nasib baik tak tinggi..badan pula lesu sangat2.kerjanya tidur aja..business buat card pun terbengkalai sekejap..adek2 duk tanya."kak cik dah siap ke kad yang kawan acha order""..semalam memang betul2 tak larat..card2 tu saya dah print awal2..cuma tak sempat nak buat proses seterusnya...ingatkan lepas terjaga dari tidur petang (pukul 3 lebih) nak siapkan card tu...tapi tak boleh juga.ayah n mak ajak pergi rumah kak long pula..g tengok baby Alya Hasanah yang dah berumur 17 hari..makin tembam anak sedara saya yang kedua ni..geram sangat..comelnya..rasa nak cubit2 je pipi Alya....disebabkan saya selsema, tak dapat la nak dukung n cium Alya lama2..kang berjangkit pula kat si kenit yang tembam tu....ermmm..pulang ke rumah malam tu, saya kuat kan juga diri n paksa untuk siapkan card yang dah di order..Alhamdulillah akhirnya siap juga card tu..

Alya 5 days old..makin tembam

30 Aril 09 - Alya baru lahir (me with my niece)



Oh ya cerita tentang adek di india, Alhamdulillah naufa sehat.dalam sms, dia beritahu yang dia agak bz sikit dengan study n aktiviti universiti..naufa ada juga sms tanya khabar..bunyi macam risau..katanya
"Kak cik,tc tau.risau.ada baca kt status ym kak cik tp x smpt nak tegur.jaga diri.if rasa teruk sgt gi la check.takut malaria or any infectious dsease."


Hari sebelum tu saya ada sms kak long...wish mother's day & nurses day..n ada juga la cakap yang saya dengan ayah tengah demam..selang berapa minit lepas tu kak long reply..Take care juga kak long dekat adik dia nie..hehe...suke..suke..suke...
"Nape demam?Ada selsema batuk ke? cepat2 jumpa doc. Skang demam tak lei main2."..begitu la bunyi sms kak long..

Syukur Alhamdulillah hari ni saya dah pun beransur sihat..lega rasanya..semoga Allah memberi saya kesihatan yang baik untuk hari2 yang mendatang..Thanks to ALLAH...Doakan saya sehat selalu ye..Ok..I think I should end my writing here..InsayaAllah will continue writing in my next post..Till then

2 comments:

iriansyahputra said...

Salam....

hahahhaha.... mak cik khadijah udah ada niece ya.... aduh makin jadi mak2 nie,,,, hehehehe!!!

aduh kasih dia dema terus, Mungkin khadijah disuruh istirahat,, dulu cauze sometime will be happen, like surprice or something... nama niecenya pun sama dengan niecenya putra adek si Ustman and si Hafs,,, hehehehehhe....

selamat ya... i hope u can be the best and good mak cik,,

hehehehheheheh...

adios...

best regard for u..


putra

Khadijah Azhari said...

salam to iriansyah putra...

anyway thanks for ur comment..hehe..terima kasih juga sebab sudi baca blog khadijah yang merepek2 ni...ermmm...mak cik?...pembetulan...Auntie la..ok lah...thanks again...

maasalamah...