RSS

Monday, October 6, 2008

My Hectic Day...

Today is my hectic day...i start my day with microbe class ...kuliah hari isnin..biasanya mula pukul 8.30 pagi..As usual..my dad will send me to university..but today i need to drive a car alone by my self..sebabnya ayah & mak tak berapa sihat...hampir seminggu ayah & mak demam n batuk2...kesian pula rasanya...ermm...balik semula ke cerita tentang my hectic day...smpai je di unisel...saya terus bergegas ke kelas..takut la terlambat...hmmm...tapi bila sampai je kat kelas...tengok baru ada 4 ke 5 orang je...pensyarah pun masuk lambat...geram je hati ni...tapi yang seronoknya...macam2 gelagat pelajar yg keluar masuk kelas...pelajar melayu pula...tidak ketinggalan mengucapkan "Selamat Hari Raya" kat kawan2 mereka..yela! hari ni pun baru raya ke 6...masih lg dalam bulan syawal..anatara ramai2 pelajar2 permpuan melayu.ada la 2 3 orang yang mempergakan baju raya mereka...maksud saya...mereka pakai ke kelas la...bukan jadi model..hehe..
Sebelah petang pula...ingat kan ada Lab Microbe...tanya kawan2..mereka cakap "tak tau"...so nak tak nak kena la tunggu juga...masuk lab..duduk sorang2 macam org bodoh...hampir setengah jam tunggu..sekali pembantu makmal bagitau...Lab tak da minggu ni....sakitnya hati!! Allah saje yang tahu....what a waste i wait there for half an hour...dah la hujan..lebat pula tu...geramnya,...kenape la pensyarah tak boleh nak bagi tahu awal2 or tampal la notis kat papan notis tu...bukan susah pun!!!!!!!!!dalam hujan2 tu...saya drive balik rumah pula...smapi rumah dah pukul 3 ptg...rehat2 kejap...then mak minta tolong pergi Giant supermarket n Mydin kat subang jaya...g beli barang tambahan untuk persiapan abang ngah kawin...
Tarikh kawin abang ngah dah semakin dekat...peesiapan entah kemana....sibuknya jadual saya...dengan assignment yang banyak lagi tak siap...macam mana la result sem ni...risau sangat...final exam pun dah semakin hampir...tak silap saya 17 november ni start final exam...study entah kemana...tak tau la apa nak jadi sem ni...busy sangat2...kebetulan pula ptg ni sakit kepala pula...macam nak kena migrane...nak buat assignment pun dah tak da mood sebab sakit sangat2..rasanya kena rehat kejap before sambung buat kerja (assignment)...RISAUNYA RESULT SEMESTER NI...!!!!!

0 comments: