RSS

Monday, November 3, 2008

Abg Ngah & Kak Emma wedding...25 october 08

Alhamdulillah...semuanya dah selesai...Abg Ngah pun dah selamat diijab kabulkan dgn Kak Emma..Kak Emma?siapa Kak Emma ni?Dri mana Abg Ngah kenal?ermm..Kak Emma ni kakak ipar I la...Orang pahang..dekat Muadzam..Sebenarnya Abg Ngah kenal dgn Kak Emma ni masa dia belajar dekat UMS sabah...bukan setakat kenal je...satu Course...n also satu class...classmate la kata kan!!belajar dkt sabah dah 3 tahun...pastu kerja pun satu tempat..kat penang...aik...tak bosan ke?...hehehe...rupa2nya...b4 he got married..abg ngah dah berkawan dgn Kak Emma dah dekat 5 tahun..jodoh mereka...

Ermmm...balik kpd persiapan n knduri kawin...




Persiapan abg ngah nak kawin saje dah hampir sebulan...busy betul time tu....dengan study lg entah kemana...relax habis...penat memang penat..but im really happy n satisfied from what i have done to give abg ngah happy on his day....dari pelamin...hantaran...semuanya gubah sendiri...seronoknya bila mak bgtau yang pelamin tu I yang gubah...seronok tau dapat peluang gubah hantaran n pelamin ni... semua persiapan berjalan lancar..catering ayah n mak dah order dari awal lagi masa mula2 g merisik Kak Emma..catering yg sama masa Kak Long kawin dulu (2005)..makanannye semua sedap2 belaka...hari yang di tunggu2 abg ngah pun tba...25 october 08..after subuh kami gerak ke pahang...convoy 6 kereta..sampai muadzam..kami berkumpul di masjid Bukit Ibam...dekat je dgn rumah Kak Emma (rumah pengantin)..sampai masjid tu dah dekat pukul 11 tgh..Then all adults go to rumah Kak Emma untuk upacara pertunangan dahulu...abg Ngah n adik2 di tinggalkn di masjid bukit ibam tu...included me..masa kat masjid tu...I diarahkan untuk pastikan semua 9 dulang hantaran dalam keadaan baik n siap untuk dibawa ke rumah pengantin after zohor..

Akad nikah dijalankan di Masjid...Abg Ngah dgn sekali lafaz sahaja..sah bergelar suami kpd Kak Emma...Abg Ngah, Im proud of U!!! Be a good husband...semoga bahagia ke akhir hayat..Tahniah!!...lps je akad nikah...Abg Ngah tukar baju untuk bersanding pula..seronok nya tgk Abg Ngah kawin...hehe..baju pengantin warna purplish...cantik juga warna ni...pandai Kak Emma pilih warna..pelamin n bilik tidur warna pink with putih.so sweet!!..Dalam pukul 2 petang...rombongan pengantin lelaki berarak ke rumah pengantin perempuan..kami tunggu hampir setengah jam sebelum dijemput masuk oleh keluarga pengantin perempuan..cuaca pula agak panas....Walaupun panas,...kami semua tetap gembira sbb dilayan dengan baik oleh keluarga Kak Emma...Mcm raja sehari pula bila tgk Abg Ngah n Kak Emma bersanding atas pelamin..mak, ayah, parents kak emma n my aunties & uncles tidak ketinggalan merenjis kedua mempelai..Ayah sempat lagi baca doa untuk kedua mempelai...agaknya doa untuk kebahagian mereka...amin!!...after upacara merenjis..kami dijamu makan kenduri....lauk2nya semua sedap2...then about 3.30 pm...we need to move back to shah alam for persipan kenduri kat rumah pula on 27th october 08...

0 comments: